ViscoPedS

Произведувач: BAUERFEIND
Код на производ: 038
На лагер: Залиха
1.300,00 ден.
-+
 

Постави прашање во врска со овој производот

Ова прашање сакам да е приватно


Високо еластични влошки за редукција на врвно оптеретување.

Индикации:

- Плантарна болка предизвикана од притисок

- Деформитети на преден дел на стапало и ножни прсти

- Дисперзија на притисок при изразен јак локален притисок

- Артралгии

Карактеристики:

Вископед се високоеластични влошки за стапало. Тие имаат метатарзално перниче и супинационен клин. Многу лесно се прилагодуваат на подлогата и не лизгаат во обувките така да се погодни за носење во спортска, работничка и обувка за слободно време.

Делување:

Високоеластичните влошки го намалуваат оптеретувањето на испакнатите места на предниот дел од стопалото и во подрачје на фатиштата на плантарната фасција. Мек материјал во подрачје  на главичката на метатарзални коски како и во подрачје на инсерација на плантарна фасција на петната коска ги намалува врвните оптеретувања и болката. Вископед делува растеретувачки на скочниот зглоб, зглобот на колкот и рбетниот зглоб.

Рок на употреба:

НеограниченРазвиено од INSHOP & PROCESS IN. Хостирано од INHOST.